top of page
Caută
  • Ileana Andrieș

Ziua Europeană a Limbilor

Despre ce este vorba?

Ziua Europeană a Limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a unui continent care numără

peste 200 de limbi europene, 24 de limbi oficiale ale UE, aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare,dar și multe alte limbi vorbite de persoane provenind din alte regiuni ale lumii.

De ce se sărbătorește această zi?

Este o ocazie de a reaminti varietatea limbilor vorbite în Europa, promova diversitatea culturală și lingvistică,încuraja învățarea limbilor străine la orice vârstă – cunoașterea mai multor limbi facilitează comunicarea cu alte persoane și accesul la locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea întreprinderilor.

Ziua Europeană a Limbilor a fost introdusă de Comisia Europeană și de Consiliul Europei, care reprezintă 800 de milioane de europeni din 47 de țări. Participă numeroase institute culturale și lingvistice, asociații, universități, și mai ales multe școli și licee. A fost organizată pentru prima dată în 2001, cu ocazia Anului european al limbilor , de atunci, se sărbătorește anual.

Ce manifestări se organizează în Europa?

Cursuri de limbi străine, jocuri, discuții, conferințe, emisiuni de radio, concursuri în toată Europa, chiar în ziua de 26 septembrie sau în săptămânile anterioare ori ulterioare acestei date. Mai multe informații despre evenimentele planificate în țara noatră,în lista de evenimente organizate de Comisia Europeană și de partenerii săi din statele membre pe site-ul Zilei Europene a Limbilor găzduit de Centrul pentru limbi moderne al Consiliului Europei, unde sunt publicate mai multe evenimente organizate de școli și de alte instituții .

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page